Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft bij de Beekman Group altijd een belangrijk punt van aandacht en daarin is het Design het meest onderscheidend en heeft het een prominente rol om tot een duurzame collectie te komen. Het motto ‘kleine verandering, passend effect’ vormt de basis van het creëren van een vernieuwende en eigentijdse collectie die tegelijkertijd tijdloos is en waarbij draagcomfort en pasvorm vanzelfsprekend zijn.

Op basis van een visuele bedrijf DNA-analyse wordt er een 1, 3 en 5 jarenplan opgesteld waarin gedurende deze periode kleine aanpassingen in de collectie worden aangebracht. Kleine veranderingen in design zorgen ervoor dat gedurende de tijd nieuwe items met bestaande items uit de collectie kunnen worden gecombineerd en naast elkaar gedragen kunnen worden. Het effect is een levenscyclus die langer is.

Daarnaast wordt er altijd gezocht naar stoffen en materialen die nog duurzamer zijn om onze grenzen elke keer opnieuw te verleggen en worden de items zo ontworpen dat deze eenvoudiger en efficiënter kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Op deze manier zet de Beekman Group de volgende stap in het verder verduurzamen van zijn kledingcollectie.

Gewoon goed om te weten.