Figuurtypes

Figuurtypes2015_zwJe zou het misschien niet verwachten, maar Dyanne vindt mode en trends helemaal niet zo belangrijk. Wat ze in de afgelopen jaren als imagostylist heeft geleerd is dat het veel belangrijker is om te weten wie je bent en wat je wilt uitstralen. Alleen is dat vaak het probleem: in alle drukte zijn we vergeten wie we nu eigenlijk zijn.

In haar eerste boek, No1, laat Dyanne de lezer weer bewust naar zichzelf kijken en laat ze zien hoe je dit bewustzijn kunt vertalen naar een kledingstijl. Als de buitenkant klopt met de binnenkant, dan ben je niet alleen op de korte termijn, maar vooral ook op de lange termijn gelukkig met jezelf. En straal uit wie je bent! Jij bent No1!

Tips!

  • Als je weet wat je figuurtype is, leg dan vooral de aandacht daar waar je trots op bent.
  • Stop met camoufleren.
  • Degene die je bent, de binnenkant die je voelt, laten zien aan de buitenkant.

ZANDLOPER Schouders en heupen zijn even breed, de taille is duidelijk slanker. Tip: Dit figuurtype kan alles dragen, probeer daarom eens met een outfit te experimenteren.

RECHTHOEK Schouders, taille en heupen zijn even breed, vaak slanke billen en benen. Tip: Leg eens het accent op je benen, bijvoorbeeld met een streep broek of een geheel pak.

WYBERTJE De taille is duidelijk breder dan de heupen. Tip: Zorg dat je schouders niet de breedte van je taille aannemen. Draag bijvoorbeeld een lager decolleté, of een ceintuur hoog in de taille.

PEER Smalle schouders, brede heupen en stevige bovenbenen. Tip: Richt je aandacht op de bovenkant, pas op met accent vanaf je taille. Probeer de (D)08 Girlfriend eens, zij maakt de benen slanker.

DRIEHOEK (OMGEKEERD) Schouders zijn duidelijk breder dan de heupen. Tip: Leg het accent op je decolleté. Creëer een v-hals door het knoopje van je blouse open te dragen, of juist scheef te knopen.

APPEL Een rond figuur, een buikje en slanke benen. Tip: Leg vooral geen aandacht op je buik. Benadruk je slanke benen.